Zeker weten! Tijdens die trainingen worden vrouwspecifieke problemen behandeld. Vooral vrouwen die iets hebben meegemaakt hebben hier baat bij.
Daar er een zekere maturiteit nodig is om correct om te gaan met de technieken die we u aanleren zijn de lessen toegankelijk vanaf 16 jaar.
U kan gratis deelnemen aan 2 proeflessen. Zo kan u voor uzelf bepalen of dit iets is voor u zonder onnodig kosten te moeten maken.
Het basismateriaal besteedt uit schoenlappen, bokshandschoenen, kruisbescherming en een bitje. Tijdens de proeflessen kan u het materiaal van de club gebruiken. Maar wanneer u besluit om zich lid te maken wordt wel van u verwacht dat u voor eigen materiaal zorgt. Wij werken samen met Fightingworld en kunnen de producten die ze aanbieden leveren met een korting. Afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal (leer / kunstleer) kost dit tussen de €50 - €100,00.
Jazeker! Krav Maga is om jezelf effectief te leren verdedigen, ongeacht je kracht of conditie. De lessen bestaan uit het aanleren van de technieken, een betere conditie opbouwen, fysiek en mentaal sterker worden.
Jazeker, Krav Maga is voor iedereen! - Krav Maga is gebaseerd op natuurlijke en instinctieve reacties - Daardoor zeer effectief, efficiënt en snel aan te leren
Altijd. We werken niet met seizoenen, er is doorlopend aanbod. Er zijn meestal meerdere instructeurs aanwezig op een training zodat de les volledig kan worden afgestemd op het niveau van de deelnemers. Je boekt een gratis kennismakingsles of training en als je nadien besluit om in te schrijven kan je ook meteen beginnen.
Daar dit valt onder “contact sport” is een blessure nooit volledig uit te sluiten. Maar doordat de nadruk ligt op verantwoord trainen is het risico beperkt.
Krav Maga is een zelfverdediging systeem gericht op zelfbeschermerming. Dit zowel mentaal, verbaal als fysiek. Je wilt niet vechten en probeert dit te vermijden. Vechtsport is verbonden aan een hele hoop regels terwijl er bij Krav Maga geen regels zijn. Je zal bij ons geen wedstrijden zien.
Het hangt af van hoe vaak je traint en hoe snel je de technieken onder de knie krijgt. In het algemeen kun je de basisprincipes van Krav Maga vrij snel aanleren. Het beheersen van de geavanceerde technieken en het ontwikkelen van de vaardigheden duurt echter veel langer.
Kwaliteit boven kwantiteit! Wij streven niet naar de grootste ledenaantallen maar naar het kwalitatief onderwijzen aan democratische prijzen. Wij zijn niet commercieel ingesteld en hechten er meer belang aan om onze leden zo goed en efficiënt mogelijk voor te bereiden op bedreigende situaties.Geen rangen, gordels of gradaties. Iedereen is gelijk!
Krav Maga is een moderne methode gekenmerkt door een logische en coherente manier van denken die praktische en gemakkelijke technieken aanbiedt gebruik makend van natuurlijke reflexen en bewegingen. - Het maakt je bewust van je eigen mogelijkheden en krachten. - Er wordt geoefend met moeilijke en gevaarlijke situaties. - Je leert proportionaliteit en vastberadenheid in de beoordeling te ontwikkelen. - Je leert lichaamshouding en uitstraling te gebruiken. - Je leert duidelijk "NEE" te zeggen (assertiviteit). - Je leert je angsten te overwinnen (stress beheersing), wilskracht te ontwikkelen en je grenzen te verleggen. - Je leert psychologie, de vastberadenheid en de mentaliteit om te overleven in een gevecht. - Je leert efficiënte en eenvoudige zelfverdedigingstechnieken. - Je leert jezelf te verdedigen tegen meerdere aanvallers. - Het beoefenen van KRAV MAGA leidt eveneens tot meer zelfvertrouwen, meer weerbaarheid, een betere fysieke conditie, vriendschap en respect voor je medemensen...

Doe mee met een gratis proefles

Contacteer ons voor meer info

//www.vkmf.be/wp-content/uploads/2023/09/IMG_6320-2.png

Vlaamse Krav Maga Federatie: zelfverdediging – gevechtstechnieken – kracht & conditietraining – scenario training – seminars & workshops – privétraining

Locaties & Contact